Historiek van het parcours
timeline_pre_loader

2016

EXPO « Rode draad »

Expo, vernissage en creatieve workshops (16-18 maart 2016) bij de  Tanneurs (Rue des Tanneurs 75-77, 1000 Brussel)

  • Woensdag 16/03/16, 18u-21u: Vernissage van de tentoonstelling
  • Donderdag 17 en vrijdag 18/03/16 : Bezoek expo en creatieve workshops  (mozaïek, marionnette maken, schilderen, tekenen-illustreren) open voor scholen, Hogescholen en het grote publiek

De tentoonstelling zal samengesteld worden met kunstwerken gemaakt door patiënten in de instellingen en door leerlingen van de scholen met dezelfde 3 voorwerpen (een tak, een koffer en een rode draad),om kunstwerken te hebben die een rode draad laten zien tussen alle deelnemende instellingen en scholen. Anders gezegd, deze 3 voorwerpen vormen de referentiepunten in alle kunstwerken. Elke deelnemer mag andere voorwerpen/materialen toevoegen in de creatie van zijn kunstwerk, als hij dat wil!

Naast deze tentoonstelling organiseren we ook een Parcours/open deur van 21 tot 25 maart 2016 van de psychiatrische instellingen en de partners uit de sector van de verslavingen en de handicap.

2015

Colloquium in de  Hallen van Schaarbeek « Kunst, Geestelijke gezondheid en Sociale blik ». (negende editie van het Artiesten Parcours d’Artistes)

2015

Tentoonstelling « Gekruiste blikken. Een selectie kunstwerken door  Tatiana Veress (Arts et Marges Musée), Catherine Schmitz (Musée d’Art Spontané), Pierre Hallet (Galerie Pierre Hallet) en Danièle Gillemon (kunstcriticus). (negende editie van het Artiesten Parcours d’Artistes)

2014

Samenwerking met het  Collectif d’Artistes les Oiseaux Sans Tête en de scholen van Brussel Stad voor de creatie van het pOST project: « Stuur me een postkaart [II] » (achtste editie van het Artiesten Parcours d’Artistes)

Zie film

2013

Samenwerking met het Collectif d’artistes les Oiseaux Sans Tête voor de creatie van het pOST project: « Stuur me een postkaart » (zevende editie van het Artiesten Parcours d’Artistes)

Zie film

2012

Tentoonstelling in de Ateliers des Tanneurs, debat en creatieve workshops met lagere en middelbare scholen uit Brussel Stad alsook scholen voor ergotherapeuten. (zesde editie van het Artiesten Parcours d’Artistes)

2011

Tentoonstelling in de Ateliers des Tanneurs en debat « Ecouter peindre ou quand l’art reflète aussi la folie de notre société ». (vijfde editie van het Artiesten Parcours d’Artistes)

2010

Vierde editie van het Artiesten Parcours d’Artistes in een vijftiental Brusselse instellingen en tentoonstelling in de Heroine Gallery, Kasteleinsplein

2009

Derde editie van het Artiesten Parcours d’Artistes in een vijftiental Brusselse instellingen

2008

Tweede editie van het Artiesten Parcours d’Artistes in een tiental Brusselse instellnigen

2007

Eerste editie van het Artiesten Parcours d’Artistes in een tiental Brusselse instellingen